Osteopaat Demis Blaasse - Ouddorp

Ik wil mij graag aan u voorstellen. Ik ben Demis Blaasse en ik ben 37 jaar. Ik werk full-time bij verschillende praktijken, op maandag en vrijdag  zit ik in de praktijk in Ouddorp en op woensdag ben ik als osteopaat in Kloetinge, Goes actief.

Ik heb mijn opleiding fysiotherapie in Breda gevolgd en ben aansluitend voltijds osteopathie gaan studeren in Gent. Deze opleiding heb ik in 2007 afgerond.

Mijn voornaamste motivatie om osteopaat te worden was dat ik een betere en completere behandelaar wilde worden. Ik zie de osteopathie dan ook als één van de meest efficiënte manieren om bewegings- en gezondheidsproblemen op te lossen.

Ik ben ook nog werkzaam op andere adressen, maar kan wel zeggen dat deze locatie door de rustige sfeer en prettige collegialiteit een fijne plek is om mijn werk te doen.

Ik woon in Oost-Souburg en speel voetbal bij de lokale voetbalvereniging RCS. Mijn passie is zeker ook sport en bij mijn eigen club zet ik me in voor de sporters en hun blessures.

Een aanzienlijk aantal patiënten heeft sportblessures. Deze zijn vaak zeer goed en snel te behandelen door een osteopaat. De blessure kan een lokaal probleem geven, bijvoorbeeld een enkelverstuiking of een spierscheur, maar vaak ontstaan er dan compensatieproblemen elders in het ledemaat of lichaam. Dit noemen we oorzaak-gevolg-keten. De osteopaat kan, naast lokale technieken op de blessure, er ook voor zorgen dat in de gehele bewegingsketen alle gewrichten weer vrij kunnen bewegen en optimaal functioneren zodat herhaling of gevolgletsels voorkomen kunnen worden.

Ik heb post-graduate bijscholing gevolgd:

    - Viscerale osteopathie
    - Heup knie schouder van Barral
    - Manipulaties van Hartmann
    - Differentiaal diagnostiek
    - Praktijkmanagement
    - Manipulaties met korte hefboomtechniek
    - Discussieforum met artsen, osteopaten & radioloog

Mijn interesse gaat nu uit naar de opleiding osteopathie bij kinderen én osteopathie bij sport en dat is het volgende wat op de planning staat.

Lees over osteopaat Ester Heemskerk