Osteopaat Ester Heemskerk - Kloetinge, Goes

Ik wil mij graag aan u voorstellen. Ik ben Ester Heemskerk en ik ben 46 jaar. Ik ben gehuwd en wij hebben samen 3 zonen van 10, 12 en 14 jaar oud. Ik werk fulltime als osteopaat in de praktijk Kloetinge, Goes en één keer in de maand ben ik in Ouddorp als osteopaat aan het werk. Ik probeer daarnaast ook nog regelmatig te sporten zowel in teamverband als individueel.

Na het VWO heb ik in Antwerpen fysiotherapie ofwel kinesietherapie gestudeerd en ben afgestudeerd in 1997. Direct aansluitend ben ik osteopathie gaan studeren in Gent, een 5-jarige opleiding, naast mijn voltijdse baan als fysiotherapeute.

Ik was tijdens mijn opleiding werkzaam in Den Haag en Zeeland en volleybalde op 1e divisie nivo in Roosendaal. In 2002 heb ik mijn studie osteopathie afgerond. Osteopathie is echt mijn passie dus ik heb veel postgraduate bijscholing gevolgd.

 

Cursussen


   - Osteopathie bij kinderen
   - Viscerale manipulaties deel  1 en 2  
   - Chronisch Vermoeidheids Syndroom van The Perrin Clinic
   - Emotional Integration in de Osteopathie deel 1 en 2 met Bruno Ducoux
   - Nieuwe technieken van de schouder en bekkenregio met J.P. Barral
   - Differtiaal diagnostiek en refresher wervelkolom, manipulaties en safety
   - Cranio-sacrale osteopathie
   - Neuro endocrino immunologie
   - Fascia therapie

Tegenwoordig werk ik ook veel met sportblessures in combinatie met bewegingsproblematiek en voeding. Mijn zonen voetballen allemaal bij VVKloetinge dus advies wordt vaak gevraagd en gegeven. Voeding is iets dat mij bijzonder interesseert. Als ik bijvoorbeeld een verzuringsbeeld bij iemand voel dan bespreek ik graag de voeding, want vaak is ook daar veel winst te boeken. Mensen bewust maken, je bent wat je eet! Regelmatig zie ik als mensen goed gemotiveerd onze praktijk verlaten, de kilo's vanzelf verdwijnen. Maar belangrijker nog, klachten verdwijnen, problemen lossen op en de beweeglijkheid neemt toe. Je voelt je weer energiek!

 

Osteopathie bij kinderen heeft mij ondertussen veel ervaring gegeven in het behandelen van en begeleiden naar, tijdens en nà een zwangerschap. Inclusief het behandelen van baby’s met diverse problemen als huilen, reflux, darmkrampjes, voedingsproblemen, KISS, voorkeurshouding, overstrekken en obstipatie.

Baby’s probeer ik altijd in dezelfde week nog in te plannen. Andere veel voorkomende klachten bij kinderen zijn buikpijn, obstipatie, ADHD, ADD, hoofdpijn, concentratie- en gedragsproblematiek, leerproblemen, slaapproblemen, zindelijkheidsproblematiek, groeipijn, rug- en of gewrichtsklachten, sportblessures en pijn na operaties.

Verder heb ik een aantal jaren met MLK- en ZMLK-kinderen gewerkt met allerhande lichamelijke- en verstandelijke handicaps. En ook voor het komende jaar staan er diverse bijscholingen op het programma.

Lees over osteopaat Demis Blaasse