Wat is osteopathie

Osteopathie is voelen

Je kijkt naar de totale mens. Als osteopaat richt je je op:

   - musculo-skelettaal systeem ofwel het bewegingsapparaat
   - visceraal systeem ofwel de inwendige organen
   - cranio-sacraal systeem ofwel het zenuwstelsel


Intakegesprek

 

Aan de hand van het intakegesprek komen de klachten naar voren en bespreken we het verloop, de ziektegeschiedenis, operaties, ongevallen en eventuele medicatie. Via specifieke vragen aangaande bijvoorbeeld ademhalingssysteem, maag-darmsysteem, urologisch gebied en immuniteit trachten we de oorzaak te achterhalen en uiteraard uit het onderzoek ook!

Onderzoek

 

Bewegingsverliezen in een lichaam geven al snel dominante gebieden aan die vrijgemaakt moeten worden. Vaak niet eens op de plek waar uw pijn zich uit. Ook leefgewoonten kunnen een belangrijke rol spelen en wij zullen u altijd een duidelijke motivatie geven indien een eventuele aanpassing wenselijk zou zijn.

Behandeling

 

Als osteopaat werk je met je handen. De behandeling bestaat uit zachte- en stevige handgrepen en ook zijn soms manipulaties nodig om blokkades vrij te krijgen(uiteraard nooit bij baby’s). Apparaten en medicijnen komen er niet aan te pas. Geen enkele aandoening kent een vaste behandeling, ieder mens is anders, zo ook iedere klacht. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en als osteopaat beschik je over een breed scala aan technieken. Je kunt verschillende technieken gebruiken bij eenzelfde probleem en daardoor is iedere behandeling anders.

 

Zelfgenezend vermogen


Als osteopaat proberen we het zelfgenezend vermogen van het lichaam zodanig te stimuleren dat het lichaam maar één kant op wil: de juiste! Omdat een behandeling enige weken doorwerkt zult u ons niet zo frequent bezoeken zoals bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut. Indien nodig werken we samen met andere disciplines. Osteopathie is altijd aanvullend op de reguliere geneeskunde.

 

Preventie


Belangrijk om te weten is dat men pas klachten ontwikkelt bij 40% functieverlies! Zoveel kan een mens compenseren en als osteopaat kun je vóór die 40% al heel veel oplossen. Op deze manier blijft u ver weg van het ontwikkelen van problemen, we noemen dit een check-up.

 


Voor uitgebreide informatie over osteopathie kunt u de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) bezoeken: www.osteopathie.nl

Uiteraard kunt u ons ook bellen voor overleg, we staan u graag te woord:
Telefoonnummers vindt u bij de contactgegevens.

afbeelding wat is osteo