Osteopathie bij kinderen


Een kind is geen kleine volwassene!

 

Zo startte mijn 2-jarige opleiding osteopathie voor kinderen. Een kind is volop in ontwikkeling, zowel mentaal als fysiek en dat vereist een specifieke aanpak. Het intakegesprek gebeurt samen met de ouder(s) en observatie en onderzoek zijn uitermate belangrijk. Voor kinderen is het vaak een aangename behandeling omdat er gebruik wordt gemaakt van zachte en soms wat stevigere handgrepen. Het blijft altijd voelen, aanraken.

 

Pijnloos


De afspraak die ik altijd maak is dat het geen pijn mag doen! Vaak vraagt een kind zelf of hij/zij terug mag komen. En als een kind fysiek beter in zijn vel zit, doordat je als osteopaat de prikkeldrempel kunt verlagen, dan zal een kind beter kunnen presteren en minder uitspattingen vertonen. Baby’s proberen we altijd dezelfde week nog in te plannen.

 

Osteopathie helpt


In de praktijk komen allerlei kinderen: huilbaby’s, baby’s met voorkeursligging, oor-en bijholteontstekingen, ADHD & ADD, leerproblematiek en concentratiestoornissen, ZMLK-kinderen, slaapproblemen, groeipijn, sportblessures, zindelijkheidsproblematiek, hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, allergiëen, obstipatie, voedingsproblematiek, spastische darm en reflux. Ik heb een aantal jaren met ZMLK-kinderen gewerkt met allerlei lichamelijke- en verstandelijke handicaps.

Voor uitgebreide informatie over osteopathie bij kinderen kunt u de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) bezoeken: www.osteopathie.nl

U kunt contact opnemen met een osteopaat in één van onze praktijken in Kloetinge gemeente Goes en Ouddorp.

Contactpagina Osteopathie