Werkwijze osteopaat

Als u voor het eerst komt nemen we 45 minuten tot een uur de tijd voor het consult. Zo hebben we alle ruimte om u en uw klacht de aandacht te geven die het nodig heeft. Het consult zal bestaan uit een intake gesprek, een onderzoek en de behandeling plus adviezen.

 

Intake gesprek

 

In het intakegesprek gaan we na wat de klacht precies inhoudt en hoe deze is ontstaan. Dit doen we aan de hand van specifieke klachtgerelateerde vragen, maar we gaan ook in op uw algehele gezondheidssituatie.

 

Onderzoek

 

De osteopaat onderzoekt het bewegingsstelsel (spieren en gewrichten), de romp (waarbij de spanning en beweeglijkheid van buik en borst worden geëvalueerd) en de schedel met verbindingen van het zenuwstelsel op de schedelbasis. De beweeglijkheid van alle weefsels wordt in kaart gebracht om te onderzoeken waar de oorzaak van uw klacht ligt. Omdat deze elders in het lichaam ver van het pijnpunt zelf te vinden kan zijn, onderzoekt de osteopaat het gehele lichaam.

 

Behandeling

 

Na het onderzoek gaan we verder met de behandeling. Deze is voor iedere patiënt anders, ook al heeft u dezelfde klacht als uw voorganger. In de behandeling proberen we alle bewegingsbeperkingen in het lichaam met een manuele behandeling te verbeteren. Dit kunnen zachte, rekkende en ontspannende technieken zijn op bijvoorbeeld spieren en kapsel, maar ook manipulaties om blokkades in het bewegingssysteem te verhelpen. Een osteopaat werkt altijd met zijn handen; er komen geen apparaten of medicijnen aan te pas.

 

Veilig en persoonlijk

 

Een osteopaat werkt altijd veilig en de behandeling is persoonlijk afgestemd op uw lichaam en uw klacht. We lossen de bewegingsbeperkingen voor u op en geven ruimte in weefsels waar dat eerst niet was. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, optimale afvoer van afvalstoffen en een juist afgesteld zenuwstelsel. Wanneer deze componenten in balans zijn, is uw lichaam in staat zichzelf te genezen.

 

Osteopathie werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde:

 

Als osteopaat proberen we dit zelfgenezend vermogen van het lichaam zodanig te stimuleren dat het lichaam maar één kant op wil: de juiste! Omdat een behandeling enige weken doorwerkt zult u ons niet zo frequent bezoeken zoals bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut. Indien nodig werken we samen met andere disciplines. Osteopathie is altijd aanvullend op de reguliere geneeskunde.

 

U kunt contact opnemen met een osteopaat in één van onze praktijken in Kloetinge gemeente Goes en Ouddorp.

Contactpagina Osteopathie